Bron: youtu.be

Toen Daniël van der Does (25) en Miguel Jansen (27) stage liepen in het ziekenhuis, beseften ze dat iedereen daar witte werkkleding of een operatiepak droeg. Iedereen draagt exact dezelfde kleding, op de sokken na. “Unieke sokken dragen is een leuke manier is om jezelf te uiten, dus we kwamen op het idee om zelf sokken te maken met vrolijke kleuren en medische printjes”, vertelt Miguel.

Goede doelen

Daniël en Miguel hebben MedSocks pas anderhalf jaar geleden opgericht, toch steunen ze al meer dan twintig goede doelen, zoals de Hartstichting, het Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon. “Afgelopen jaar hebben we meer dan tienduizend euro opgehaald voor goede doelen”, zegt Daniël trots.

Laatst hebben ze sokken gedoneerd aan daklozen. “Het is iets waar mensen niet zo snel over nadenken, maar blijkbaar is er een tekort aan sokken voor daklozen”, vertelt Miguel. “We zijn bij de Pauluskerk geweest om vierhonderd sokken te doneren in deze koude tijden. De daklozen waren er heel blij mee.”

De twee vrienden zien steeds meer mensen met de sokken rondlopen. Toch weet Daniël nog heel goed toen hij de eerste keer iemand zag met MedSocks aan. “Dat was bij het stoplicht bij de Westzeedijk. Daar zag ik iemand op de fiets, wachtend op het stoplicht, met onze sokken aan”, vertelt hij. “Dat gaf een kick. Die sokken hebben wij gemaakt en ze worden echt gedragen!”