Bron: youtu.be

Psychologiestudent Lena Funk blikt terug op het Halloweenfeest in het gebouw op de hoek van de campus. “Om 22.00 uur kwam de beveiliging om de deuren te sluiten”, vertelt ze. “Ik zag ze voor de ingang staan. Ze gingen niet eens naar binnen, maar belden meteen de politie.”

“Het was chaotisch”, voegt bedrijfskundestudent Anna Geist eraan toe. “Maar laten we wel wezen: ik hoor vergelijkbare verhalen uit bijvoorbeeld Amsterdam.”

wijkagent Shelley van de Veen in EM TV

Lees meer

Politie Rotterdam klaar met wangedrag studenten

Ondanks de coronamaatregelen Halloween vieren in een studentenflat met 150 man: wijkagent…

Alles afgelast

Psychologiestudent Farida Amr was zelf niet bij het feest: “Ik heb een afweerstoornis, dus vond het te risicovol om te gaan.” Toch begrijpt ze wel dat haar medebewoners het feest organiseerden. “Iedereen hier is eerstejaars, dus veel van ons hebben van alles gemist aan het eind van de middelbare school. Feestjes aan het eind van jaar, een gala, alles was afgelast. En dat gaat al zo door sinds maart. We rekenden op een studentenleven, maar kregen niks.”

Anna is het daarmee eens: “Het is moeilijk om je aan alle maatregelen te houden in je eerste jaar.” Maar ze benadrukt ook dat zij en haar medebewoners iets geleerd hebben van het incident: “We doen het wat rustiger aan, omdat we geen gedoe willen met de politie of de beveiliging. Dus voorlopig houden we het bij kleine bijeenkomsten met drie of vier studenten op een kamer.”

gebouw xior studentenhuisvesting woudestein – foto erasmus universiteit

Lees meer

Strengere beveiliging Xior en Hatta na illegaal Halloweenfeest

De beveiliging van het Xiorgebouw naast campus Woudestein is opgeschroefd nadat de…