Bron: www.youtube.com

Eerstejaars aan de Erasmus Universiteit moesten tot nu toe alle zestig studiepunten behalen. Daar zou onder politieke druk nu een einde aan kunnen komen. Voor sommige studenten is de verplichting echter niet meer dan normaal. “Het bsa was een van de redenen waarom ik de EUR heb gekozen”, vertelt Psychologiestudent Anna Grunagel. “De druk van het bsa geeft me veel motivatie.”

Economiestudent Idil Ozdemir beaamt dat. “Door het bsa nam ik mijn studie veel serieuzer, want de verleiding was groot in het eerste jaar. Mijn studiegenoten socialiseerden graag en wilden alleen maar lol trappen met elkaar.”

Student Richard Pols had in zijn eerste jaar geen moeite om de 60 punten te behalen, maar toch is hij geen voorstander van het bsa. “Ik ken studenten die extra druk ervaren door het bsa. Het zorgt voor onnodige stress en het maakt studeren niet meer leuk.” De stress ervoer ook communicatiestudent Willemijn van Wondelen. “Ik moest een hertentamen doen, maar ook al was het inderdaad stressvol, het bsa motiveerde me om harder te werken.”

Herfst op de campus / Erasmus Universiteit

Lees meer

EUR bevangen door mildheid over afschaffen bindend studieadvies

Nu de Tweede Kamer een minder streng bindend studieadvies wil, lijkt ook de Erasmus…