In een brief aan de universiteitsgemeenschap lichten collegevoorzitter Ed Brinksma en rector Rutger Engels hun besluit toe. Volgens hen is het aangescherpte advies – in lijn met dat van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond – nodig, gezien het grote aantal besmettingen in de regio en voor de gezondheid en veiligheid van iedereen op de campus. Ze benadrukken de continuïteit van onderwijs en onderzoek zeer belangrijk te vinden.

Woensdag nog deed de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb in EM een beroep op de universiteit om de richtlijnen van het kabinet over te nemen. De burgemeester stelt dat de universiteit onder de publieke ruimte valt. De universiteit zei hierover in overleg te zijn met de VSNU om als universiteiten een gemeenschappelijke positie in te nemen. Het officiële standpunt was toen: “Uiteraard staat iedereen vrij zelf te kiezen of zij een mondkapje willen dragen bij de locaties van de Erasmus Universiteit.”

landscape-kleurenfoto-burgemeester-Aboutaleb-fotograaf-Marc-Nolte

Lees meer

Burgemeester Aboutaleb: voer mondkapjes in op de EUR

Het dringende advies van het kabinet is om in publieke binnenruimtes een mondkapje te…

Nieuw advies

Een dag later luidt het nieuwe advies, dat vanaf vrijdag van kracht is, dat iedereen die zich verplaatst in een universiteitsgebouw, een mondkapje dient te dragen. Wie op een werkplek zit of in een collegezaal, hoeft dat niet. Ook buiten de gebouwen is het niet nodig. Het CvB benadrukt in de brief dat de mondkapjes een aanvulling zijn op het houden van anderhalve meter afstand.

Het CvB vraagt ook nog extra aandacht voor de thuiswerkregels. Die gelden voor iedereen, tenzij je fysiek onderwijs op de campus geeft of locatiegebonden onderzoek of werk uitvoert. Het onderwijs en de tentamens die op de campus zijn ingeroosterd, gaan gewoon door.

WhatsApp Image 2020-09-29 at 18.47.29

Eerder deze week

Nieuwe coronamaatregelen op de EUR: geen mondkapjes maar wel meer thuiswerken

Thuiswerken is de norm, fysieke bijeenkomsten met maximaal 30 mensen en mondkapjes zijn…