“Wij nemen het dringend advies van het kabinet om in binnenruimtes mondkapjes te dragen erg serieus”, zo laat een woordvoerder van het College van Bestuur weten. “We zijn in VSNU-verband met elkaar in gesprek om als universiteiten een gemeenschappelijke positie hierin te nemen. Uiteraard staat iedereen vrij zelf te kiezen of zij een mondkapje willen dragen bij de locaties van de Erasmus Universiteit Rotterdam.”

In het gebouw van het Erasmus University College geldt het dringende mondkapjesadvies al langer. EM berichtte hier onlangs over.

Per wanneer het op de Hogeschool Rotterdam verplicht is om een mondmasker te dragen, is nog niet duidelijk. De huisregels moeten eerst worden aangepast, en daar moet de medezeggenschap over stemmen. Tot die tijd is het dringende advies van de school om een mondkapje te dragen in gangen, restaurants en open ruimtes. Het advies gaat niet op voor klaslokalen, zo staat in het persbericht. “Eigenlijk zou het dragen van mondkapjes een advies moeten zijn voor iedereen in de regio, voor alle plekken waar veel mensen bij elkaar zijn”, reageert burgemeester Aboutaleb op het persbericht. Volgens zijn woordvoerster is dit dringende advies ook bedoeld voor de EUR, die tot nu toe echter de VSNU-lijn volgt dat universiteiten niet tot de publieke ruimte behoren.

WhatsApp Image 2020-09-29 at 18.47.29

Lees meer

Nieuwe coronamaatregelen op de EUR: geen mondkapjes maar wel meer thuiswerken

Thuiswerken is de norm, fysieke bijeenkomsten met maximaal 30 mensen en mondkapjes zijn…

Sinds dinsdagavond 18:00 uur is het dringende advies een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes in onder meer de regio Rotterdam. De universiteit liet dinsdag het volgende hierover weten aan studenten en medewerkers: “Universiteitsgebouwen zijn geen publieke binnenruimtes en we verplichten studenten en medewerkers daarom niet om mondkapjes te dragen. Uiteraard wordt hierbij gehoor gegeven aan eventuele aanvullende instructies vanuit de Veiligheidsregio.” De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten geen verplichting te kunnen opleggen, maar benadrukt het landelijke, dringende advies een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.