20190329_17© M.Muus

Lees meer

ESL wil derde termijn voor decaan Suzan Stoter

Decaan Suzan Stoter van de ESL vertelt in een interview met EM dat ze door de faculteit…

Suzan Stoter werd in 2013 benoemd tot decaan. Inmiddels zit ze in haar tweede termijn en normaal gesproken is een derde termijn niet mogelijk. “Deze verlenging is een uitzondering”, aldus Rector magnificus Rutger Engels. Stabiliteit voor de faculteit tijdens de coronacrisis noemt hij als een reden. “Het CvB vindt het belangrijk om de continuïteit binnen de faculteit juist nu te waarborgen. De faculteitsraad gehoord, is daarom besloten om de aanstelling van Suzan Stoter met een jaar te verlengen.”

Eerder dit jaar uitte de faculteitsraad de wens om de termijn van Stoter te verlengen. Het CvB gaf toen aan dat een derde verlenging alleen ‘bij hoge uitzondering’ gegeven wordt.

Zelf zei Stoter destijds dat haar missie voor de faculteit ‘nog lang niet af’ is. “Door de bezuinigingsoperaties bevindt de faculteit zich in zwaar financieel weer”, vertelde Stoter in april. “En nu helemaal door de coronacrisis.” Ook komt de faculteit niet goed uit de verf in de Nationale Studenten Enquête (NSE) van de afgelopen drie jaar.

Suzan_Stoter.06

Lees meer

ESL-decaan Suzan Stoter wil toch door na tweede termijn: ‘Decaan ben je voor het leven’

In 2013 werd Suzan Stoter de eerste vrouwelijke decaan van de EUR. Haar tweede termijn op…