Over het algemeen was deze Eurekaweek heel relaxt, vertelt Celine. “Maar in het begin moest je wel meer energie erin stoppen om het gezellig te maken”, vervolgt ze. “Want normaal gesproken doe je er een week over om een band met elkaar op te bouwen, nu moet je dat in een dag.”

De gidsen hadden twee groepjes onder hun hoede en merkten wel dat de interactie per groep verschilt. “Bij de ene groep zag je aan het einde van de offline dag dat ze elkaar hadden gevonden”, vertelt Celine. Wolke vult aan: “Ze hebben gisteravond nog met z’n allen meegedaan aan de online pubquiz en plannen al leuke dingen met elkaar. In de appgroep zijn ze ook heel fanatiek.”

Samen ergens gaan eten

gidsen groepje
Een filmposter gemaakt door het groepje van Celine en Wolke

Op de derde en vierde dag gingen Celine en Wolke op pad met de deelnemers. Anderhalve meter afstand bewaren was niet zo’n probleem, vertellen ze. “Alleen tijdens de speurtocht hadden we maar twee tablets en iedereen wilde graag meedoen, dus je was geneigd om bij die tablets te gaan staan. Maar over het algemeen ging het prima.”

Na de speurtocht gingen ze picknicken in het Park bij de Euromast. “Dat was echt gezellig, je kon met elkaar kletsen en elkaar leren kennen. Tijdens de speurtocht had je er niet echt de tijd voor.” Ze gingen daarna naar de campus voor de informatiemarkt. “Rond 18 uur was de dag eigenlijk al om. Maar omdat de groep zo goed klikte, zijn we met z’n allen nog ergens gaan eten voor afsluiting.”

Meerwaarde van de Eurekaweek

De meerwaarde van de Eurekaweek zien Wolke en Celine dan ook echt. “Ik heb tijdens mijn Eurekaweek mensen ontmoet waar ik nog steeds een goede band mee heb. Ook toen ik het jaar daarna ging gidsen, ontmoette ik een groep studenten waarmee ik nu ook nog intensief contact heb”, vertelt Celine. “Ik denk ook dat in onze groepen dit jaar vriendschappen zijn ontstaan die het lange tijd gaan aanhouden. En dat is heel leuk om te zien.”

Of ze volgend jaar weer gidsen willen worden? “Het hangt ervan af of ik mijn studie afrond, maar ik vind het heel leuk om te doen”, zegt Wolke. Celine schudt haar hoofd, maar niet omdat ze het gidsen niet leuk vindt. “Volgend jaar studeer ik af! Dus dit is mijn laatste Eurekaweek ever.”

Schermafbeelding 2020-08-13 om 11.18.47 (1)

Lees meer

Gidsen in de Eurekaweek: ‘Dit jaar maar twee dagen zweten in zo’n shirt’

Het wordt de ‘meest relaxte’ Eurekaweek ooit, denkt gids Celine. “Niet voor het…