Een teststraat bij de campus was al langer een wens, van zowel de universiteit als de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Zo makkelijk is het alleen niet, vertelt Roel Ensing van de GGD Rotterdam-Rijnmond. In deze regio zijn dagelijks al 150 tot 200 ‘bemonsteraars’ actief, zeven dagen in de week. “Door het gebrek aan capaciteit staan we hier drie dagen: maandag, woensdag en vrijdag.”

Studenten tegen corona 1

Lees meer

Studenten voeren campagne tegen corona: ‘Niet lullen maar testen’

De coronacampagne is dinsdag officieel van start gegaan, en dat is geen overbodige luxe.…

Studenten die tijdens de Eurekaweek toch klachten denken te hebben, kunnen niet even langs de tent lopen. Wel staat de tent hier niet toevallig. De universiteit en de GGD willen het belang van het testen nog eens onder de aandacht brengen. Het is onderdeel van de campagne ‘niet lullen, maar testen’.

Rondom de hoofdingang van campus Woudestein staan verschillende borden met ‘testlocatie GGD’. Het is voor de nieuwe studenten dus haast niet te missen. Toch krijgen ze weinig vragen van studenten, vertelt Ensing. Maar dat maakt hem weinig uit. “Onze aanwezigheid geeft toch een boodschap af.”

eurekaweek2020_04_teststraat_corona_testen
Beeld door: Aysha Gasanova

Wil je getest worden? Maak eerst een afspraak. Dit kan door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-1202.