“Ik verheug mij enorm om te beginnen als decaan van de ESHCC”, laat Van Selm in een persverklaring weten. “Er is binnen de faculteit veel expertise op het gebied van media, cultuur en geschiedenis en de raakvlakken tussen die drie gebieden. ESHCC-onderzoekers, docenten en -studenten leveren een unieke bijdrage aan de universiteit, de stad Rotterdam en de Geesteswetenschappen in Nederland en daarbuiten. Ik voel mij vereerd om als decaan hieraan verder gestalte te mogen geven.”

Van Selm is momenteel hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze volgt Frank van der Duijn Schouten op, die sinds juni 2019 interim-decaan van de faculteit is.

De ESHCC heeft in collegejaar 2018/2019 een zware tijd gehad. Een mogelijke fusie zorgde voor onrust en spanning. De rust keerde afgelopen maanden terug, maar nog steeds liggen er uitdagen te wachten op de nieuwe decaan. In een afscheidsinterview zei geschiedenishoogleraar Maria Grever dat het gebrek aan structurele vrouwelijke hoogleraren in de faculteit ‘zorgelijk en treurig’is.

Rector magnificus Rutger Engels zegt verheugd te zijn met de benoeming van Van Selm en kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe decaan: “Martine van Selm heeft niet alleen een uitstekende wetenschappelijke staat van dienst, maar zij zal met haar ervaring en haar kennis van de grotere processen op universitair niveau uitstekend leidinggeven aan de faculteit ESHCC.”