Bron: youtu.be

Door de coronacrisis moet het onderwijs op de campus plaatsmaken voor online colleges. Student Hayon Kwon heeft er niet zo veel moeite mee. “Wat ik relaxed vind is dat ik niet ’s ochtends vroeg op de campus hoeft te zijn. Ik kan gewoon rustig wakker worden een minuut voordat mijn college begint en het online vanuit mijn bed volgen”, zegt de pre-masterstudent Arts, Culture and Society.

Bachelorstudent Hannah Friedrichs dacht eerst dat zij liever een online college volgde. Haar colleges werden opgenomen en ze kan ze overal en altijd bekijken. “Ik had het idee dat het handiger zou zijn, want dan kun je gedeeltes die je moeilijk vindt terugspoelen en nog eens bekijken”, vertelt de student International Bachelor Economics and Business Economics. “Maar nu mis ik mijn studiegenoten en vrienden, en het fietsen naar de campus.”

Kyra Arneri herkent dit. “Ik mis echt de groepsdynamiek, die heb je digitaal veel minder”, vertelt de masterstudent Legal Theory. “Maar je moet roeien met de riemen die je hebt en over het algemeen denk ik dat het gelukt is.”

De docenten helpen

Exchange-student Rohit Awade vindt dat de universiteit docenten moet helpen om het online onderwijs geven onder de knie te krijgen. “De universiteit kan bijvoorbeeld trainingen om online college te geven aanbieden aan docenten. Sommige docenten hebben ook niet de juiste tools, dus misschien kan de universiteit opletten dat ze bijvoorbeeld gebruik maken van een goede camera of laptop.”

Grappige ervaring

Online college volgen zorgt af en toe voor grappige gebeurtenissen. Zo maakte masterstudent Economie Simon Jung mee dat een medestudent naar het toilet ging tijdens het college. “Maar hij was vergeten de microfoon te dempen, dus iedereen kon horen wat er allemaal in het toilet gebeurde.”