Bron: youtu.be

Studentenverenigingen mogen weer open en bij de sociëteit van het RSG wordt weer geborreld. Zoals ‘voor de coronatijd’ is de vereniging vier avonden in de week open. “Het verschil is dat je niet zomaar binnen kan lopen”, vertelt bestuurslid Andrea Elzo Kraemer. Leden moeten zich van tevoren aanmelden en kunnen kiezen tussen twee tijdsloten, van 16.00 tot 19.00 uur of van 20.00 tot 23.00 uur. In de tussentijd wordt de bar schoongemaakt.

De vereniging hanteert coronamaatregelen. Zo moet je bij binnenkomst je handen schoonmaken met desinfecterende gel en krijg je vragen over je gezondheid. Er mag maar een persoon tegelijk aan de bar staan of naar de wc. Ook zijn er looproutes uitgestippeld zodat je niemand in de weg loopt.

Fantastisch

Psychologiestudent Mathilde vindt het fantastisch om weer bij de sociëteit te kunnen borrelen. “Ik heb iedereen moeten missen de laatste maanden”, vertelt ze. Economiestudent Robin beaamt dat. “De baravonden en lekker chillen met z’n allen heb ik het meest gemist”, zegt hij.

Beiden hebben geen moeite met afstand houden tijdens een gezellige borrel. “We zijn een paar keer geweest en het is prima te doen”, vertelt Mathilde. Ook is er volgens Robin een sterke sociale controle onder de leden. “Iedereen wijst elkaar op de maatregelen en we doen ons uiterste best om de regels te handhaven. Naast een vereniging zijn we natuurlijk gewoon een horecabedrijf, dus we moeten ons echt aan de regels houden.”

Wat kunnen ze momenteel nog niet doen? “Met zijn allen op de dansvloer”, antwoordt Mathilde. “Ik hoop dat dat over een tijdje weer kan, dan gaan we het inhalen.”