Zo’n honderd promovendi spraken zich vorige week uit in een open brief, die door EM gepubliceerd werd. Daarin vragen ze het College van Bestuur om oplossingen voor promovendi die door de crisis vertraging oplopen. In de uitzending riep een van hen, Zouhair Hammana, de universiteit nogmaals op om niet alleen met symbolische maatregelen te komen, maar ook echt extra geld en tijd te bieden.

Denktaş sluit zich bij dat verzoek aan, maar denkt dat de verantwoordelijkheid voor contractverlenging bij het ministerie ligt. “Je hebt verantwoordelijkheden op verschillende niveaus. Het ministerie zou moeten kijken naar contractverlenging. De onderzoeksdirecteuren van de universiteit moeten de problemen zien en kijken waar we kunnen interveniëren. Maar ook de promovendus en zijn of haar begeleider hebben een verantwoordelijkheid. De promovendus moet aan de bel trekken als het niet goed gaat – en dat hebben ze nu dus gedaan. De begeleiders moeten hun promovendi vaker vragen hoe het gaat. En dan niet alleen over de inhoud praten, maar ook over hoe ze er sociaal en psychologisch aan toe zijn.”

Aanstaande donderdag gaat het College van Bestuur in gesprek met de promovendi over hun situatie. Bij dat gesprek zal Denktaş ook aanwezig zijn.

Erasmus Universiteit EUR campus

Lees meer

Promovendi komen in de knel door coronacrisis, willen maatregelen van de universiteit

In een open brief schrijven promovendi dat de 'business as usual'-benadering van de…