Door de versoepelde coronamaatregelen van de overheid krijgt de universiteit meer bewegingsruimte om fysieke activiteiten weer geleidelijk op te starten. Sinds 11 mei zijn Erasmus Sport en de kinderopvang al gedeeltelijk open. Ook is de Universiteitsbibliotheek van 12 tot 14 uur open voor het uitlenen en retourneren van boeken.

318 studieplekken

De universiteit is ervan bewust dat veel studenten niet over voldoende faciliteiten beschikken om thuis rustig te kunnen studeren. Voor deze studenten worden 318 studieplekken geopend in de bibliotheek. De EUR is momenteel bezig met het vaststellen van de regels en de richtlijnen. Die kunnen studenten binnenkort op de website van de Universiteitsbibliotheek lezen.

Tentamens online

Alle faculteiten houden de resterende tentamens van dit collegejaar online. Voor studenten die geen mogelijkheden hebben om thuis tentamens te doen, stelt de universiteit op beperkte schaal ruimte beschikbaar op de campus.

tentamenzaal-erasmus-universiteit

Lees meer

‘Big Brother’-tentamen of meer werkdruk voor docenten? Balanceringsact voor faculteiten

De faculteiten smeden ieder hun plannen om de resterende tentamens van dit collegejaar in…

Blijf thuis

Ook al gaat de campus langzamerhand open, studenten en medewerkers moeten voorlopig nog zoveel mogelijk thuis blijven, benadrukt de universiteit. “Werken vanuit huis blijft prioriteit tot 1 september”, aldus collegevoorzitter Hans Smits afgelopen donderdag in Erasmus TV.