Studenten kunnen sinds donderdag weer sporten op de campus. Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn de tennisbanen en de beachvolleybalvelden te gebruiken. Reserveren kan een dag van tevoren door tussen 12.00 en 14.00 uur te bellen naar Erasmus Sport. En vanaf maandag biedt Erasmus Sport twee keer per dag een bodyfit-groepsles aan en een fitness-workout zonder apparatuur, in de buitenlucht, tegenover het Hattagebouw. “Studenten kunnen zich daar 24 uur van tevoren pas voor inschrijven”, zegt Elvira Bruinen van Erasmus Sport. “Zo hopen we dat iedereen mee kan doen, door te voorkomen dat alles meteen wordt volgeboekt.”

Erasmus Sport wil er wel voor zorgen dat buiten sporten veilig gebeurt. Daarom worden er bijvoorbeeld vakken op de grond gemaakt zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. “En bij alle lessen is iemand van Erasmus Sport aanwezig om toezicht te houden.”

Nog geen fitness

Wanneer andere sporten zoals de fitness weer beschikbaar zijn, is nog niet duidelijk. Het sportgebouw zelf mag nog niet open, ook niet alleen de douches of de toiletten. En buiten fitnessen, zoals sommige sportscholen momenteel aanbieden, is op de campus helaas niet mogelijk.

“We zijn dat nog wel aan het onderzoeken, maar er is hier niet echt een goede plek buiten waar de fitnessapparaten overdekt kunnen staan. En een regenbui zou niet goed zijn voor de apparatuur.” Eigenlijk kunnen sportscholen pas per 1 september weer open, maar Bruinen heeft goede hoop dat dat eerder kan. “Zeker nu een fitnessketen naar de rechter is gestapt.”

'Dit hakt erin'

Via bijvoorbeeld dagpassen, cursussen en het sportcafé is Erasmus Sport de afgelopen twee maanden veel inkomsten misgelopen. “Hoeveel precies weten we nog niet, maar net als bij andere bedrijven hakt dit er natuurlijk in.” Daarnaast is het nog de vraag hoeveel sportpassen er komend collegejaar verkocht kunnen worden. Erasmus Sport houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat er minder internationale studenten komen of dat Nederlandse studenten vaker thuis blijven wonen. “Corona is niet over als het weg is”, zegt Bruinen.

Enkele tientallen studenten hebben zich bij Erasmus Sport gemeld voor compensatie van hun sportpas. “We proberen voor iedereen een maatwerkoplossing te bedenken”, zegt Bruinen. “Mensen die zich melden en volgend jaar weer een sportpas nemen krijgen een soort coronakorting.”

Tennis op de campus corona

Lees meer

Tennissen op de campus: ‘De beste social distancing-sport die je nu kunt doen!’

Bericht vanaf een nagenoeg lege campus: (internationale) studenten slaan hun laatste…