Het is niet de eerste – en ook niet de laatste – actie die de protestbeweging op touw zet. Eerder organiseerden ze al een ‘witte staking’, waarin wetenschappers weigerden overuren te werken. Mailtjes werden beantwoord met een automatisch bericht: we hebben het te druk om snel te reageren.

Breuker kondigde de plannen in september al aan. Wellicht stoppen ze binnenkort ook met lesgeven en nakijken, opperde hij. Dan kunnen studenten niet meer afstuderen. De actiegroep wil onderstrepen dat de rek er helemaal uit is bij het wetenschappelijk personeel. Ze eist dan ook 1 miljard euro van minister Van Engelshoven voor het hoger onderwijs en onderzoek.

Zij gaf begin deze week toe dat er meer geld nodig is, maar zegt dat nu niet op de plank te hebben liggen.

Werkdrukmonster depressie burnout burn-out studentenwelzijn

Onderdeel van de Special

Broedplaats voor burn-outs

Ondanks allerlei maatregelen, lijken problemen met mentale gezondheid alleen maar toe te…