“Op dit moment wil het College niet extra druk op de facultaire gemeenschap leggen”, laat een woordvoerder van het CvB per mail weten. De mogelijke onrust die een dergelijk onderzoek zou veroorzaken is de belangrijkste reden om er vanaf te zien. “Ik denk dat het meer reuring veroorzaakt en vraag mij af of Berenschot iets gaat vinden wat we nog niet weten”, vertelt Van der Duijn Schouten. “Het is momenteel niet zinvol om wéér een onderzoek door een externe partij te laten doen, wéér onder een vergrootglas te liggen.” Hij doelt daarmee op het onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat onaangekondigd mails van medewerkers onderzocht op zoek naar een eventueel lek in de plagiaatcasus rond voormalig interim-decaan Dymph van den Boom.

'Spanningen en verdeeldheid'

Het College van Bestuur had in juni aangekondigd een cultuuronderzoek uit te laten voeren bij de ESHCC. Aanleiding waren ‘duidelijke signalen van spanningen en verdeeldheid’. Dat onderzoek zou in eerste instantie in juli beginnen. In september maakte het CvB bekend dat adviesbureau Berenschot het cultuuronderzoek dit najaar zou uitvoeren. Nu is het dus helemaal van de baan.

In plaats van het cultuuronderzoek, zal Van der Duijn Schouten een extra tussentijds medewerkersonderzoek uitvoeren om het werkklimaat in kaart te brengen. Dat zou rond de zomer moeten plaatsvinden.

Campus Woudestein Mandeville Van der Goot

Lees meer

‘Verziekte sfeer’ en onderlinge strijd: wat ging er mis bij ESHCC?

Plagiaat, het plotselinge vertrek van de decaan, een keiharde confrontatie tussen enkele…