“Toen hij weg ging, besefte ik dat mijn mobiel kwijt was.” Ze is behoorlijk geschrokken: “Ik neem altijd mijn telefoon en laptop mee wanneer ik even wegga van mijn studieplek, dus het is een flinke shock dat dit recht voor mijn ogen gebeurde.”

Donkerblauw busje

Ze had vrijwel direct door dat de man haar telefoon had gestolen. “Samen met de student die naast mij zat rende ik achter hem aan, maar de dader ging een donkerblauw busje in met een paar andere mannen en ze reden weg.” Volgens haar zag de man eruit alsof hij onder invloed was. “Hij is zeker geen student, want hij was van middelbare leeftijd.”

De telefoon bevindt zich inmiddels in België, zo bleek toen ze het apparaat traceerde. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder van de EUR bevestigt dat het incident plaatsvond en dat het onderzoek is gestart. Meer kan de universiteit er op dit moment niet over zeggen.

Actie UB diefstal

De UB kampte in 2017 met een golf van diefstal

‘Alarmerende’ toename zoekgeraakte spullen in de UB

Universiteitsbibliotheek begint actie tegen diefstal.

Lees 2 reacties