Zelf kan Dijkstra niet tekenen, benadrukt ze. “Ik maak collages. Zelfs mijn schetsen stel ik samen uit oud beeldmateriaal, die scan ik vervolgens in.” Ze werkt graag met oude foto’s, want ‘de sfeer op die foto’s is vaak zo leuk’. Het liefst maakt ze illustraties bij onderwerpen waar ze helemaal niets van weet. “Dan ga ik het helemaal uitzoeken en vanuit mijn visie versimpelen.” Werken voor EM vond Dijkstra eerst best spannend. “Alles moet hier kloppen. De artikelen worden door slimme, geschoolde mensen gelezen die zich verder willen verdiepen in een onderwerp. Dat is toch heel wat anders dan voor een bijvoorbeeld een damesblad waar de illustratie vooral sfeer moet uitstralen.”

vlcsnap-2019-09-20-13h41m55s932

Lees meer

‘Oude spotprenten schetsen een tijdgeest van protest en democratisering’

De tentoonstelling Illustratum toont oude spotprenten over de universiteit. "Je kan goed…