De winnaars van de Europese verkiezingen waren natuurlijk al bekend, maar nu zijn ook de cijfers per stembureau bekendgemaakt. Op het Erasmus MC stonden twee stembureaus naast elkaar. Daar kozen de meeste stemmers voor GroenLinks, namelijk 22,1 procent. De VVD eindigde als tweede met 17,3 procent en de derde plaats was voor de PvdA (15,7 procent). Ook bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag kwam GroenLinks als grootste uit de bus (22,9 procent).

Bij het stembureau op campus Woudestein stemden de meeste bezoekers op de VVD (25,4 procent). De tweede plek is voor GroenLinks (24,6 procent), de derde plek voor D66 (17,0 procent).

De stembureaus op de universiteit waren niet alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers, iedereen in Rotterdam mocht op deze locaties zijn of haar stem uitbrengen. Landelijk gingen de meeste stemmen naar de PvdA (18,9 procent), VVD (14,6 procent) en CDA (12,1 procent).

stemlokaal c-hal tweede kamerverkiezingen 2017 (3)

Lees meer

Stemmen voor de Europese verkiezingen kan gewoon op de universiteit

Eén stemlokaal wordt neergezet op campus Woudestein en een ander in het Erasmus MC.

Lees één reactie