Studenten, medewerkers en alumni kwamen zondagochtend bij het Erasmus University College samen om de kwartmarathon of de hele marathon te lopen. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak de rector de deelnemers toe. Hij vertelde dat hij die ochtend met ‘een ander soort energie’ wakker werd en bedankte iedereen die zich voor de marathon had ingeschreven. Hij rondde zijn toespraak af met de woorden: “Verandering draait om samenwerken. Vrienden, faculteitsleden, alumni en medewerkers: we doen dit met z’n allen.”

Rutger Engels bij de Erasmus Charity Run 2019
Beeld door: Aysha Gasanova

Wederom een succes

Gerda de Rave, medewerker van de Erasmus Universiteit, deed vorig jaar ook al mee aan de Erasmus Charity Run en zamelde een ongeëvenaard bedrag in voor het Scholarship Fund. Dit jaar werd ze gesponsord door vrienden en haar collega’s van Erasmus School of Economics en haalde 106 procent van haar doelbedrag op (maar liefst 530 euro). Haar reden om zich in te zetten voor het Scholarship Fund is heel eenvoudig: “Het is belangrijk dat iedereen de kans krijgt een opleiding te volgen, ongeacht of je rijke of arme ouders hebt.”

erasmus-charity-run-2019-foto-Aysha-Gasanova-3
Vizaddo Anindra (in het groen) Beeld door: Aysha Gasanova

Een andere doorgewinterde hardloper was Vizaddo Anindra, een derdejaars IBA-student. De afgelopen twee jaar was zijn doel om de kwartmarathon in minder dan een uur te lopen. Hij deed er tien minuten langer over, maar heeft ondanks dat van zijn derde wedstrijd genoten. Hij speelt momenteel in een van de basketbalteams van Baros en bleef zo in vorm zonder speciaal te trainen voor het hardlopen. Vizaddo vroeg al zijn vrienden en familieleden hem te helpen zijn lastig te bereiken doelbedrag van 105 euro te behalen.

Uit de hele wereld

Erasmus Charity Run
Caitlin Weren en Madiya Zholdanova. Beeld door: Aysha Gasanova

Aan de hardloopwedstrijd deden ook twee uitwisselingsstudenten mee. Madiya Zholdanova, een student van de Hong Kong Baptist University, vertelde hoe geweldig ze het vond aan een marathon mee te doen. Net zoals Vizaddo had ze zich niet speciaal voorbereid op het rennen, maar bleef ze fit door regelmatig bodyfit-lessen te volgen bij Erasmus Sport. Madiya finishte in slechts 59 minuten, 16 minuten sneller dan de vorige keer dat ze de 10 kilometer liep. Ze vond het een fantastische ervaring en heeft vooral van de sfeer genoten. Ze vertelde dat er kinderen langs de route stonden die de deelnemers een high five gaven.

Caitlin Weren, een student van Waikato University in Nieuw-Zeeland, vertelde dat ze gewoon graag aan een groot evenement wilde meedoen als onderdeel van haar verblijf in Rotterdam. Het leukste aan de wedstrijd vond ze de aanmoediging van de andere deelnemers en mensen langs de kant. Hoewel ze hen niet kon verstaan, hielp het haar wel degelijk. Ook noemde ze de aardige vreemdeling, die besloot de laatste kilometer met haar mee te lopen om haar te helpen de route in een uur en twintig minuten af te leggen.

Het was wat lastig om geld in te zamelen via de pagina, omdat veel van Caitlins vrienden en familieleden uit Nieuw-Zeeland geen euro’s hadden liggen. Ze ontving zelf een beurs en zei dat ze zich daardoor sterker bewust was van de waarde van haar opleiding. Toen we haar vroegen wat haar advies was voor ontvangers van de beurs, zei Caitlin: “Benut je kansen en maak gebruik van die motivering (van de beurs) om zo veel mogelijk uit je tijd op de universiteit te halen.”

Erasmus Charity Run 2017

Lees over vorige jaren

Erasmus Charity Run haalt 31.171 euro op voor het goede doel

Het bedrag gaat naar het Erasmus Education Fund. Deze organisatie geeft een beurs van…

Lees één reactie