De docent verwees met zijn woorden naar Volkert van der G., de man die Pim Fortuyn doodschoot. De universiteit kreeg veel klachten binnen en liet eerder vandaag weten dat de betreffende docent “op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het faculteitsbestuur”. Daarna zal het college van bestuur een besluit nemen over eventuele sancties.

Voorbeeldfunctie

De universiteit stelt dat docenten een voorbeeldfunctie hebben. “De uitlating die de medewerker gedaan heeft, ook al was dat in de vrije tijd, staat hier haaks op. Dat betreuren wij ten zeerste.”

Vanmiddag werd bekend dat de docent op non-actief is gesteld. “De impact van dit alles is zo groot en het roept zoveel vragen op, dat we niet willen dat hij college geeft voordat we met hem gesproken hebben.”

De docent had zijn bericht al snel van Facebook gehaald en excuses gemaakt. Hij zou ‘in het heetst van de verkiezingsstrijd’ hebben gehandeld, meldt RTV Utrecht. Desondanks ontving hij boze reacties en doodsbedreigingen. Hij heeft zijn persoonlijke Facebook-account inmiddels gedeactiveerd.