generale repetitie efr eenvandaag aula pieter jan hagens

Lees meer

Verkiezingsdebat EFR en EenVandaag afgelast vanwege mogelijke terreurdaad in Utrecht

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is stopgezet vanwege de schietpartij…

Bedrijfshulpverleners van de Universiteit Utrecht staan bij de ingangen van de gebouwen om aanwezigen te adviseren om binnen te blijven. Mensen mogen nog steeds de universiteitsgebouwen in, maar alleen na legitimatie.

De sfeer op de Universiteit Utrecht zou ‘gelaten, doch nieuwsgierig’ zijn, schrijft het Utrechtse universiteitsmedium DUB. Gebouwen van de universiteit staan onder extra toezicht. Studenten, docenten en gasten worden geadviseerd binnen te blijven.

Tentamens en colleges gaan gewoon door voor de studenten die al aanwezig zijn. Het crisisprotocol van de Universiteit Utrecht is in werking. Studenten die een tentamen missen, kunnen bij de examencommissie een beroep doen op overmacht.

Ook de Hogeschool Utrecht heeft de deuren gesloten, meldt hogeschoolmedium Trajectum.

Over de toedracht van de mogelijke terreurdaad in een tram op Kanaleneiland is nog veel onduidelijk. Momenteel is in ieder geval één dader voortvluchtig, zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg op een persconferentie. In de tram zouden meerdere mensen gewond geraakt zijn. Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is opgehoogd tot het hoogste niveau.

Bron: twitter.com
Bron: twitter.com
Bron: twitter.com
Bron: twitter.com