Maandagavond zou het verkiezingsdebat van actualiteitenprogramma EenVandaag vanuit de Aula live uitgezonden worden, met fractievoorzitters van de VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PVV, SP en PvdA. In de Theilhal en de Aula waren de opbouwwerkzaamheden in volle gang. Een speciaal podium voor de fractievoorzitters kan nog voor de ingebruikname weer worden afgebroken.

Volgens bestuurslid Daphne Lodder van studievereniging EFR, dat samen met EenVandaag het debat organiseert, is het debat op last van de politie geannuleerd. “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er in Utrecht gebeurt. De politieke partijen hebben hun campagnes daarom opgeschort. Daar hebben wij uiteraard alle begrip voor. We zijn nu heel druk bezig om iedereen af te zeggen en alles weer af te breken.”

De uitzending van EenVandaag zal vanavond in het teken staan van de mogelijke terreurdaad in Utrecht, in plaats van het debat.