Het is een huis vol Zeeuwen, ook huisgenoten Joël en Martinique komen uit Zeeuws-Vlaanderen. De twee moesten per 1 januari hun eerdere huis uit, en Tristan wilde ook wat anders. Een makelaar vond deze woning boven restaurant Obba’s en de jongens konden hun geluk niet op. Het huis staat een tikkie scheef: als Tristan zijn bed uitrolt, rolt hij zo in de richting van de cafés. “Het is dé droom.”

Tristan Calon

Lees meer

Eerstejaars Tristan: ‘Mijn moeder appt elke dag wel’

De duizenden eerstejaars studenten van de EUR zitten allemaal vol dromen, ambities en…

Met z’n drieën zijn ze nog niet op pad gegaan. “We hadden om de beurt tentamens, en zijn in de tussentijd op wintersport gegaan met onze studieverenigingen. Martinique zit nu in de Alpen.” Zorgen over zijn studie hoeft Tristan zich zeker niet te maken, want hij heeft tot nu toe alles gehaald. Net als Joël (eerstejaars Psychologie) trouwens. En wat doet Martinique? “Ja, goede vraag”, zeggen ze lachend. “We hadden tot voorkort eigenlijk geen idee. Hij doet twee studies: Fiscaal recht en Economie. In principe zou het zijn laatste jaar op de EUR kunnen zijn, maar hij is hier nog wel een tijdje.”

Tristan werkt tegenwoordig ook in Rotterdam. Op de afdeling Neonatologie in het Franciscus Gasthuis maakt hij babyvoeding klaar. Hij gaat nog regelmatig terug naar het Zeeuwse Breskens, maar niet meer ieder weekend. Ook twijfelt Tristan of hij terug gaat voor het carnaval. “WAT?”, roept Joël. “De optocht is daar misschien niet spectaculair, maar je hoort even je gezicht te laten zien.”

Tristan
Tristan, in het open raam van zijn slaapkamer. Hij kijkt uit op de Witte de With. Beeld door: Aysha Gasanova

Het is niet het enige puntje waarover de jongens van mening verschillen. Ze plannen het eerste huisfeest, maar over het aantal genodigden zijn ze het niet eens. “Tristan wil vijftig man uitnodigen”, zegt Joël. “Niet”, verdedigt Tristan zichzelf. “Twintig, dertig of misschien veertig. De helft komt vaak toch niet.”

Daar komen ze nu niet uit. Dan maar een slok van de verse gemberthee en het onderwerp op iets anders brengen: kook je nog steeds vaak zelf? “Zeker”, antwoorden ze allebei serieus. “Zeker als we alle drie de hele week thuis zijn, dan wisselen we af.” Iets minder serieus: “Maar de laatste tijd was er steeds iemand op vakantie, dan is het een stuk lastiger.” Recht tegenover het huis zit Grillroom Tel Aviv, maar ze zijn daar geen kind aan huis. “We eten hier wel graag gezond en gaan ook elke week sporten.”