Naam: Kirsten van der Worp

Leeftijd: 47 jaar

Functie: Senior communicatiemedewerker bij de afdeling Event & Project Communications, 4 dagen per week

Werkt hier sinds: september 2016

Wat doe je zoal?

“Ik houd me eigenlijk alleen bezig met projecten. Het grootste is Campus in Ontwikkeling, dat officieel nog tot 2020 loopt. Daarvoor schrijf ik onder andere de nieuwsbrief om medewerkers en studenten op de hoogte te houden van allerlei al dan niet tijdelijke veranderingen – van de verbouwing van Tinbergen tot het (ver)plaatsen van fietsenrekken tot het dichten van de vijver; kortom allerlei ditjes en datjes over de nieuwbouw en renovatie waarvan medewerkers en studenten last kunnen hebben.

“Een ander project betreft het verspreiden van de kerstpakketten. Ik ben de opvolgester van Diana Hoek, die dat ontzettend lang heeft gedaan. Dat begint al in juni; dan vragen we leveranciers om, weliswaar met wat input van onze kant, met voorstellen te komen. Die worden door een panel van tien mensen beoordeeld. Vervolgens inventariseer ik bij alle afdelingen van de universiteit hoeveel pakketten er nodig zijn, dit jaar waren dat zo’n 4000 stuks. Die moeten op 18 december in het Theilgebouw door collega’s worden uitgedeeld.

“Een ander project ten slotte, is het HeartBeat Festival in september. Met z’n drieën bepalen we de line-up en ik probeer vooral ook medewerkers te enthousiasmeren om te komen.”

Zit je veel achter je bureau?

“Ik schat de helft van de tijd. De andere helft ben ik ergens anders op de campus te vinden.”

Maar je werkplek is wel prettig?

“Ik vind een flexplek wel oké. Groot voordeel is, dat ik dan weer naast deze, dan weer naast die collega kom te zitten, waardoor ik op de hoogte blijf van allerlei verschillende aandachtsvelden. Dat vind ik echt een toegevoegde waarde.”

Kirsten-van-der-Worp-Levien-Willemse

Heb je het naar je zin?

“Jazeker. Het leukste vind ik dat ik zoveel contact heb met mensen die op verschillende plekken zitten. Dat is ook belangrijk om feeling te houden met wat er onder de mensen leeft.”

Zijn er ook minder leuke aspecten van je werk?

“Als ik toch iets moet noemen, dan wellicht het feit dat ik nauwelijks hoogleraren en studenten spreek. Ik heb vanuit mijn werk toch vooral te maken met ondersteund personeel. Dat vind ik soms wel jammer.”

Wat heb je hiervoor zoal gedaan?

“Voordat ik hier kwam, heb ik 13 jaar bij het Sint Fransiscus Gasthuis gewerkt.”

Wat loopt er in het honderd, als je ineens een week niet naar je werk zou komen?

“Niks eigenlijk. Ik heb alles wat ik doe goed gedocumenteerd, er bestaan ook overal draaiboeken van, dus collega’s kunnen de boel zo van me overnemen.”

Suzanne-van-Vliet-ondersteuners-Levien-Willemse

Lees meer

‘Er gebeuren altijd onvoorspelbare dingen tussendoor’

Wat doen niet-wetenschappelijke medewerkers van de Erasmus Universiteit eigenlijk? Voor…