Polakgebouw-heropening-3-april-2018-foto-Marko-de-Haan-7

Lees meer

EUR overweegt deuren te sluiten voor hbo-studenten en scholieren

De schaarste aan studieplekken is al jaren een doorn in het oog van veel studenten. De…

Donderdag schreef EM al dat het CvB overwoog het gebruik van bepaalde studieplekken uitsluitend voor de eigen studenten te maken. Tijdens de tentamenperiode zullen studenten hun EUR-collegekaart moeten tonen om gebruik te kunnen maken van studieplekken en stilteruimtes op de campus. Wanneer de proef precies plaats gaat vinden is nog niet helemaal duidelijk, maar een woordvoerder van de universiteit verwacht begin 2019.

Of het om alle studieplekken gaat of alleen op de ‘hotspots’ Polakgebouw en de Universiteitsbibliotheek, kon de woordvoerder ook nog niet met zekerheid zeggen. “Dat zal allemaal de komende tijd worden bepaald.”

Geluidsoverlast

Veel EUR-studenten klagen bij de universiteit over geluidsoverlast en gebrek aan studieplekken, hbo’ers en scholieren zouden daar volgens hen verantwoordelijk voor zijn. Empirisch bewijs is daar tot nu toe niet voor gevonden: bij een steekproef vorig jaar werd maar een handjevol niet-EUR-studenten aangetroffen in het Polakgebouw.

Het aantal plekken is bovendien de laatste jaren sterk uitgebreid: er zijn nu 2600 officiële en ongeveer 1200 informele studieplekken. De afgelopen jaren waren dat er een stuk minder, onder andere door de tijdelijke sluiting van het Polakgebouw en de renovatie van de bibliotheek.