Eerste impressie: zo gaat het Tinbergen-gebouw eruitzien

Het Tinbergen-gebouw krijgt een opknapbeurt en architectenbureau Cepezed heeft de aanbesteding gewonnen. Er is nu een eerste impressie van hoe het gebouw zal veranderen.

Beeld: Cepezed

Het Tinbergen-gebouw wordt verbouwd. De aanbesteding ervan is gewonnen door het architectenbureau Cepezed. Op de eerste plaatjes kun je zien hoe het er uit gaat zien.

Het Delftse bureau Cepezed krijgt de opdracht om het gebouw weer ‘aan te laten sluiten op actuele technische en functionele eisen’. Belangrijk is daarbij wel dat de monumentale kwaliteiten worden behouden. Het gebouw uit 1970 ‘ademt nog altijd de sfeer van brutalistisch functionalisme in de traditie van de jaren ’60’, aldus de architecten. Latere aanbouwen (zoals het tussenstuk tussen het Tinbergen-gebouw en het Theilgebouw, waar onder andere EFR gevestigd is) zullen weer verdwijnen.

De geplande publiekshal in het Tinbergen-gebouw. Beeld: Cepezed

Lucht en ruimte

Toch gaat Cepezed ook het een en ander moderniseren. Zo komt er ‘meer lucht en ruimte’ in het interieur. Een ruime vide en meerdere trappen gaan de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden. Ook komt er een grote hal met daarin een koffiebar, een informatiepunt, studieplekken en een restaurant. Zo krijgt het gebouw ook een meer representatieve functie. Een ander belangrijk onderdeel van de renovatie is het klimaatsysteem en de duurzaamheid van het gebouw.

De renovatie moet in mei 2018 van start gaan.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.