Afgelopen juli grendelde de universiteit het hele plein voor de Aula en het Theilgebouw af, omdat er op meerdere plaatsen asbest was vrijgekomen tijdens de sanering van de loopbrug. Het bedrijf dat met de sanering bezig was, ging halverwege de werkzaamheden failliet en liet asbestbesmettingen op de brug achter. De universiteit neemt juridische stappen tegen het bedrijf.

AOR uit Ridderkerk nam vervolgens de klus over. Half augustus ging het plein weer open, maar nu blijkt dat AOR later nog meer asbest heeft aangetroffen in de kruipruimte van de loopbrug. Dat gebeurde echter vlak voordat de opdracht van het bedrijf afliep, waardoor er geen tijd meer was om het asbest te verwijderen. Daarom moet de opdracht om het kankerverwekkende materiaal te verwijderen opnieuw worden aanbesteed, zegt een woordvoerder van de universiteit.

Verpakking

Om de werklieden in de winter extra bescherming tegen de wind en kou te bieden, zal de Christo-achtige verpakking nog even om de loopbrug blijven zitten. Het Van der Mandeleplein blijft door de werkzaamheden voorlopig nog wat moeilijker bereikbaar. Oorspronkelijk zou de renovatie al in mei 2018 afgerond zijn.

Lees één reactie