Gemeenteraad-Schiedam-Tom-Janssen-1

Lees meer

Wat een 20-jarige EUR-student in de Schiedamse gemeenteraad doet (voor de VVD)

Geen adjes maar zomernota’s en commissievergaderingen in plaats van avonden brassen in…

“Een extreme rollercoaster, zo kan het afgelopen halfjaar het best omschrijven. Raadslid in Rotterdam is praktisch een fulltime functie en je wordt er na de verkiezingen in één keer ingegooid. Zeker ook omdat er in onze fractie heel veel nieuwelingen zitten, komt er een stukkenstroom op je af. Dat was de eerste maanden heel hectisch, maar toch went dat ook weer opvallend snel.”

“Ik ben niet het jongste raadslid, maar wel de enige student. Het leuke is dat ik ook verantwoordelijk ben voor onderwerpen die wat meer in de wereld van de jongeren zitten, zoals horeca en evenementen. Ik probeer ook echt de koppeling tussen de raad en de jonge mensen te zijn.”

“Mijn studievoortgang is wat problematischer. Vorig jaar september ben ik begonnen met mijn master. Vanaf januari werd het al meer campagne voeren dan studeren en het is alleen maar drukker geworden. Ik heb nog wel fulltime stage gelopen, maar ik moet nu echt tijd vinden voor het afronden van mijn scriptie. Dat is lastig, maar ik hoop nog steeds voor 2019 af te studeren.”

20180305jk14-1

We gingen in maart op campagne met Elene

Als het aan Elene (D66) ligt, zijn de dagen van het Rotterdamse wittemannenbolwerk geteld

Op campagne met studenten: Elene (D66) gaat langs de deuren om met jongeren over politiek…