Het idee om regenboogvlaggen te laten wapperen bij de sociëteiten komt van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV). “Wij vinden dat Rotterdam Pride een goede gelegenheid is om onze solidariteit te uiten met de LHBT-gemeenschap. Regenboogvlaggen hijsen is er een mooi symbool voor”, licht RKvV-preses Wies Keijzer toe. “Ook laten we hiermee zien dat verschillende Rotterdamse studentenverenigingen open staan voor de LHBT-gemeenschap. Wij vinden dat we met elkaar liefdevol moeten omgaan, ongeacht de seksuele identiteit en -voorkeur.”

Geen vlag bij NSR

NSR-klein
Vlaggenmast bij NSR

“Wij associëren de regenboogvlag niet alleen met ‘liefdevol met elkaar omgaan’, maar ook met een ‘vrije seksuele moraal’ en dat laatste willen wij als vereniging niet uitstralen”, legt NSR-preses Gido Noordhuis uit. Ook al hijst zijn vereniging geen regenboogvlag, Noordhuis wil benadrukken dat de christelijke studentenvereniging niet anti-homo is.

“Iedereen is, ongeacht de seksuele geaardheid, welkom bij NSR om na te gaan wat leven met Jezus inhoudt”, vervolgt Noordhuis. Dat NSR de regenboogvlag niet ophangt, zegt dus niets over hun visie op de LHBT-gemeenschap. “Wij geloven dat persoonlijke verhalen beter uitkomen in een persoonlijk gesprek. Een groot podium is daar niet voor nodig.”

RKvV-voorzitter Keijzer vindt het geen probleem dat NSR niet meedoet met het hijsen van de regenboogvlag. “Het is hun goed recht om de vlag niet op te hangen vanwege hun overtuiging. Ze zijn vrij om op hun eigen manier om te gaan met de kwestie.”

Lees één reactie