Tijdens de eerste week van het nieuwe academisch jaar is het heel gemakkelijk om de eerstejaarsstudenten te herkennen. Ze kijken op Google Maps en proberen wanhopig het gebouw te vinden waarin ze vijf minuten geleden hadden moeten zijn. Na de colleges verlaten ze de campus en gaan naar huis, als ze dat tenminste hebben.

Het lijkt erop dat veel nieuwe studenten nog steeds geen plek hebben gevonden in Rotterdam, waardoor ze gedwongen worden om in hostels te verblijven, bij vrienden of in een andere stad. Hoe kom je aan een kamer? En hoe vermijd je de vele oplichters die wanhopige kamerzoekenden geld aftroggelen?

https://www.youtube.com/watch?v=vsY1t_VcPcc

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

woningnood-special-september-2017-unit-201 cropped

Onderdeel van de Special

Woningnood

De woningnood voor Rotterdamse studenten lijkt groter dan ooit. Lees hier alles over het…