Isabelle Lins Pereira

Lees meer

‘Studeren in Rotterdam is vast de beste keuze van mijn leven’

De duizenden nieuwe studenten van de EUR zitten allemaal vol dromen, ambities en mooie…

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Geneeskunde is een mooie mix van exacte vakken met vakken over maatschappij, cultuur en sociale wetenschappen. Het lijkt mij een prachtig, breed en dynamisch vakgebied. Ik wil al heel lang dokter worden. Op de middelbare school vond ik biologie en bepaalde onderdelen van scheikunde en natuurkunde machtig interessant. Tegelijkertijd hield ik ook van het sociale karakter van mijn bijbaantjes. Ik gaf bijlessen, coördineerde dit ook, en gaf trainingen aan jonge kinderen bij mijn sportvereniging.”

“In de bovenbouw van de middelbare school liep ik een aantal dagen mee in een ziekenhuis op de kinderpoli en kinderafdeling. Dat was super indrukwekkend. Na die dagen wist ik het zeker: dit is bijzonder, dit wil ik!”

Waarom heb je voor de EUR gekozen?

“Het totaalpakket van de hele studie en alles eromheen past het best bij mij. Ik was ontzettend enthousiast na de open dag en meeloopdag. Rotterdam en het Erasmus MC vind ik een inspirerende, moderne omgeving. Het curriculum, het thematische onderwijs, de manieren waarop het onderwijs gegeven wordt, de mogelijkheden die de universiteit biedt internationaal gezien, het honoursprogramma, de studententeams, de minors, het multiculturele karakter, alles spreekt mij aan.”

“Afgelopen zomer was ik met mijn ouders en zusjes op reis in Australië en ik merkte weer hoe trots ik ben dat ik naar de ‘medical school in Rotterdam’ ga.”

Ga je op kamers?

“Zeker! Van deur tot deur kost het mij bijna drie uur om van mijn ouderlijk huis bij het Erasmus MC te komen. Dat is reden nummer één. Daarnaast lijkt het me dé manier om optimaal te kunnen gaan genieten van het studentenleven, en ik ben nieuwsgierig naar hoe dat is: op jezelf wonen. Ik ben best vroeg begonnen met mijn kamerzoektocht, dat was een tip van ouderejaars studenten. Verder heb ik veel geluk gehad: bij de eerste kamer was het meteen raak.”

Wat verwacht je van je eerste jaar op de EUR?

“Tijdens de middelbare school heb ik een collegeprogramma aan de Radboud Universiteit mogen volgen, dus ik verwacht dat de colleges daar qua vorm op zullen lijken. Grootschalige hoorcolleges met het hele jaar, kleinschaligere werkgroepen, dat soort zaken. Ik kijk erg uit naar de eerste periode, en ben ook erg benieuwd naar het vaardighedenonderwijs.”

Wat zijn je goede – of juist niet zo goede – voornemens voor je eerste studiejaar?

“Ik ben zeker van plan m’n werk goed te gaan bijhouden en om de colleges goed voor te bereiden. Verder zie ik het allemaal nog wel. Lid worden van een studievereniging ben ik sowieso van plan, studentenvereniging weet ik nog niet. Ook wil ik bij een leuke en gezellige sportvereniging, maar welke dat wordt… Dat weet ik nog niet.”