Tirza den Hertog

Lees meer

‘Ik wil zoveel mogelijk genieten van het studentenleven’

Dit is Tirza den Hertog (17) uit Nunspeet. Ze begint aan een studie Geneeskunde, omdat ze…

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Het is een hele brede en internationaal gerichte studie. Misschien wil ik later wel in het buitenland gaan werken en ik denk dat deze studie mij daar goed op kan voorbereiden. Bovendien zijn veel medestudenten niet-Nederlands, dus leer je meerdere culturen kennen en dat vind ik heel erg leuk!”

 Waarom heb je voor de EUR gekozen?

“Ik voelde mij direct thuis toen ik de campus opliep. De EUR staat goed aangeschreven en de sfeer is goed. Dit vond ik allebei belangrijk bij het uitkiezen van een universiteit.”

 Ga je op kamers?

“Nee. ik ga nog niet op kamers. Het zijn toch weer extra uitgaven en ik wil dit geld sparen om te gaan reizen. De afstand tussen mijn woonplaats en de universiteit is met het openbaar vervoer prima te doen en misschien ga ik, als ik wat meer gewend ben aan het ‘unileven’, later alsnog op kamers. Het hoort immers toch bij het student zijn.”

 Wat verwacht je van je eerste jaar op de EUR?

“Ik verwacht dat ik meer dingen zelfstandig moet oplossen. Je wordt denk ik veel meer losgelaten dan op de middelbare school. Ook verwacht ik dat ik zal moeten wennen dat de studie in het Engels is en dat de meeste medestudenten geen Nederlands spreken. Dit is natuurlijk heel leuk, maar het is ook een uitdaging.”

 Wat zijn je goede – of juist niet zo goede – voornemens voor je eerste studiejaar? 

“Ik heb mij voorgenomen om vooral op tijd te beginnen met tentamens en opdrachten, dit wil nog wel eens een obstakel zijn bij mij. Verder lijkt het mij leuk om bij een studievereniging of bij de faculteitsvereniging (ACE) te gaan, maar hier moet ik eerst nog wat meer informatie over verzamelen.”