Julia Federowicz

Maak ook kennis met Julia

‘Ik ga rechten studeren omdat ik als kind al werd geconfronteerd met ongelijkheid’

De duizenden nieuwe studenten van de EUR zitten allemaal vol dromen, ambities en mooie…

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik wil sowieso later met mensen werken, maar wat echt de doorslag gaf, was dat ik het menselijk lichaam en mogelijke ziektebeelden ontzettend interessant vind.”

Waarom heb je voor de EUR gekozen?

“Omdat er voor Geneeskunde landelijk een zware decentrale selectie is, heb ik me goed verdiept in alle universiteiten waar je Geneeskunde kunt studeren. De sfeer op de EUR sprak mij erg aan en de studie staat goed aangeschreven. Ook schatte ik mijn kansen om door de decentrale selectie te komen bij de EUR hoger in dan bij de andere universiteiten, door de vernieuwde manier van selecteren. De keus was dus vrij gemakkelijk gemaakt.”

Ga je op kamers?

“De reistijd vanaf mijn huis naar de universiteit van mijn ouderlijk huis is ruim twee uur, dus ja, ik ga op kamers! Zo krijg je ook meer mee van het studentenleven, en dat spreekt mij ook wel aan.”

Wat verwacht je van je eerste jaar op de EUR?

“Dat het een erg leuk, maar druk jaar gaat worden. Ik verwacht wel dat ik het een stuk leuker ga vinden dan op de middelbare school: Geneeskunde is een richting die ik erg interessant vind en ik heb hier zelf voor gekozen.”

Wat zijn je goede -of juist niet zo goede – voornemens voor je eerste studiejaar?

“Uiteraard wil ik serieus aan de slag gaan met mijn studie! Daarnaast wil ik tijd vrijmaken om te sporten en natuurlijk om te genieten van het studentenleven.”