Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Omdat ik als kind al geconfronteerd werd met ongelijkheid tussen mensen, met discriminatie. Ik kom uit een kleine stad in Polen waar de verschillen tussen arm en rijk heel erg groot zijn. Een direct gevolg is dat er veel corruptie is. Ik zag dat mijn familie daardoor werd benadeeld. Zo raakte ik geïnteresseerd in Rechten. Tien jaar geleden zijn we naar Nederland verhuisd en die interesse bleef.”

 Waarom heb je voor de EUR gekozen?

“Ik heb voor de EUR gekozen omdat de universiteit in Rotterdam is. Ik heb ook in Groningen en Amsterdam gekeken, maar zowel de universiteiten als de steden spraken mij veel minder aan.”

 Ga je op kamers?

“Ik ga niet op kamers omdat ik bij mijn ouders en zusje wil blijven wonen. We hebben geen andere familieleden in Nederland en ik vind het belangrijk om dicht bij elkaar te blijven. We zijn deze zomervakantie verhuisd naar een grotere woning dus uit huis gaan heeft voor mij echt geen zin.”

 Wat verwacht je van je eerste jaar op de EUR?

“Als ik heel eerlijk ben, heb ik geen duidelijke verwachtingen van het eerste jaar op de EUR. Uiteraard is voor mij het belangrijkste dat ik dit jaar probleemloos haal. Ik verwacht niet dat het moeilijk zal zijn, maar vooral dat het veel wordt. Op mijn middelbare school kreeg ik ook niet veel hulp van docenten, dus dat ben ik wel gewend. Het is wel een goede voorbereiding geweest voor de universiteit.

 Wat zijn je goede – of juist niet zo goede – voornemens voor je eerste studiejaar?

“Veel leuke herinneringen maken met studiegenoten! Ik zou wel bij een studentenvereniging willen, maar twijfel of ik daar tijd voor zal hebben. Uitgaan op doordeweekse avonden vind ik wel kunnen, dus daar zeg ik geen nee tegen.”

Tirza den Hertog

Dit is Tirza den Hertog

‘Ik wil zoveel mogelijk genieten van het studentenleven’

Dit is Tirza den Hertog (17) uit Nunspeet. Ze begint aan een studie Geneeskunde, omdat ze…