De misstanden kwamen in januari aan het licht na een uitzending van Rambam. Het was voor toenmalig rector Huib Pols de aanleiding om de banden met RSC/RVSV te verbreken. Hij schortte de bestuursbeurzen en subsidies op, en de vereniging was niet meer welkom bij academische plechtigheden en de Eurekaweek. Dat gat vult het corps deels op met de nieuw geïntroduceerde Entreeweek.

“Ondanks dat het RSC/RVSV dit jaar niet mag meedoen aan het officiële programma van de Eurekaweek, zal het programma van de Eurekaweek wel overlappen met de Entreeweek”, laat het bestuur van RSC/RVSV weten. “Aankomende studenten kunnen eerst het programma van de Eurekaweek volgen en daarna nog aansluiten bij de activiteiten die wij organiseren. Over de precieze invulling hiervan zijn duidelijke afspraken gemaakt met de Erasmus Universiteit.”

Het programma van de Eurekaweek duurt tot 23.00 uur en de activiteiten van de Entreeweek beginnen om 16.00 uur. Verschillende artiesten zullen maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag optreden op het terras bij Sociëteit ‘Walhalla’. Vanaf 23.00 uur zijn ook de traditionele open feesten. Op maandag en dinsdag is het open feest bij Annabel in Rotterdam-Centrum. Woensdagavond is de afsluitende avond wel op de sociëteit.

Net als altijd kunnen eerstejaarsstudenten er voor kiezen om te blijven slapen bij RSC/RVSV. De vereniging mag nu gemengd zijn, bij het slapen blijven de mannen en vrouwen gescheiden.

Richtlijnen van de universiteit

“Wij houden ons wat RSC/RVSV betreft aan de richtlijnen van de universiteit”, laat Eureka-voorzitter Maaike de Keulenaar weten. “We hebben dit met de vereniging doorgesproken.”

De richtlijnen zijn vrij simpel, zegt een woordvoerder van de universiteit: RSC/RVSV mag niet deelnemen aan het programma van de Eurekaweek. Dat houdt in dat de vereniging niet genoemd wordt in programmaboekjes, niets mag organiseren op de campus en geen leden mag werven tijdens de Eurekaweek. RSC/RVSV mag ook geen activiteiten houden in de buurt van de Eurekaweek. Bij festiviteiten op het Schouwburgplein mag de studentenvereniging bijvoorbeeld niet op de Lijnbaan staan met een eigen feestje.

Meer informatie over het programma van de Entreeweek is ironisch genoeg te vinden op eurekaweek.nl. Die domeinnaam is ondanks de schorsing nog in het bezit van het corps. Informatie over de Eurekaweek zelf is te lezen op www.eur.nl/over-de-eur/eurekaweek.