De schoonmakers gingen begin dit jaar meerdere keren de campus op om te protesteren tegen de toegenomen werkdruk en verslechterde werkomstandigheden. De schoonmakers zouden tijdens hun contracturen niet meer alleen op de EUR moeten werken, maar verspreid over meerdere locaties. Ook zou de werkdruk voor de schoonmakers zijn toegenomen. Incidenten tijdens de protesten leidden tot waarschuwingen van Asito aan vier schoonmaaksters.

De FNV zegt erg blij te zijn met de uitkomst van het arbeidsconflict. De Erasmus Universiteit wil bevestigen noch ontkennen dat Asito meer geld heeft gekregen. “We doen nooit uitspraken over de inhoud van dergelijke contracten vanuit oogpunt van vertrouwelijkheid”, laat de universiteit via een woordvoerder weten. Ook Asito wil niet bevestigen dat ze extra budget hebben gekregen, wel dat de EUR Asito meer taken heeft gegeven op de campus.