De woordvoerder wilde niet zeggen wat de aard die misdragingen zijn.

Volgens een lid van de FNV, dat de demonstratie organiseerde, zou het in één geval gaan om het oneigenlijke gebruik van een toegangspas en het onder werktijd verspreiden van flyers.

Een medewerkster heeft haar toegangspas voor het Sandersgebouw gebruikt om een FNV-lid naar binnen te laten. Dat is volgens de regels van Asito niet toegestaan. Ook zou de vrouw flyers hebben verspreid waarin ze oproept tot het tekenen van een petitie waarin staat dat de werkdruk bij Asito te hoog wordt. Dat zou ze tegen de regels in tijdens werktijd gedaan hebben. Bij een volgende constatering  kan het gevolgen hebben voor haar werk.

'Overgeplaatst'

Volgens het FNV-lid is het daar al van gekomen: de werkzaamheden van de vrouw zouden overgeplaatst zijn van het Sandersgebouw naar het N-gebouw.

Een andere medewerkster wordt beschuldigd van ‘opruiend taalgebruik’. Ze zou een vestigingsmanager hebben bedreigd. De vrouw ontkent dat ze deze uitspraken gedaan heeft. Van de overige twee medewerkers is niet bekend waarom ze door Asito gewaarschuwd zijn.

De protesterende medewerkers van Asito zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van de gebouwen op campus Woudestein. Begin februari hoorden ze dat ze minder uren werk op de campus zouden krijgen, omdat er minder budget zou zijn. In ruil daarvoor krijgen ze wel werk aangeboden op andere locaties in de stad. Daar zijn de medewerkers het niet mee eens. Sindsdien hebben ze al twee keer geprotesteerd op de campus.