Cotton en Mathiyaznagan zijn niet eens de eerste; vier sporters lopen zichzelf al een tijdje in het zweet op de loopbanden;  in een hoek traint een meisje haar buikspieren met een fitnessbal. Op de begane grond is het inmiddels al aardig druk met sporters  die bezig zijn met cardio-oefeningen, krachttrainingen of individuele pilates.

Veranderende sportcultuur

De baliemedewerker van de fitnessruimte heeft ook de indruk dat er steeds meer mensen vroeg op de dag gaan sporten. “De sportcultuur onder studenten en medewerkers is in de laatste vijf jaar sterk veranderd. Toen stonden er ’s ochtends hooguit maar een paar mensen te trainen. We zijn  zelfs een tijdje pas om één uur ’s middags open gegaan, omdat er ’s ochtends helemaal niemand kwam opdagen.”

fitnesshall, Erasmus Sport
Livia Oosterbosch
Fitnesshal, Erasmus Sport
Marc Baptist Beeld door: Feba Sukmana

Productieve dag

“Het is hier ’s ochtends rustiger”, legt IBA-studente Livia van Oosterbosch (21) uit. “’s Avonds zijn alle fitnessapparaten meestal bezet, en dan moet je om de beurt trainen; dat is niet zo handig.” Dus als ze niet hoeft te studeren,  gaat ze liever  een ochtendje naar de fitness. Livia: “Je dag wordt er productiever van, want je begint de ochtend met iets actiefs, waardoor je de hele dag ook actief blijft.”

Marc Baptist, bokstrainer bij Erasmus Sport, is geen vroege vogel van nature. “Maar ’s ochtends sporten past beter in mijn dagschema, omdat ik tot ’s avonds laat moet werken. Soms moet ik mezelf wél dwingen hoor om uit bed te komen, maar wanneer de training weer achter de rug is, dan ben ik toch blij dat ik mijn ochtend goed heb besteed.”