Waarom besloten Jeremy en jij mee te doen aan Temptation Island?

“Het was voor Jeremy en mij een grap, eigenlijk. We hadden het seizoen van vorig jaar gevolgd en vonden het bizar dat iedereen vreemdging. Wij dachten: dit kunnen wij beter. We hadden nooit gedacht dat we ook echt gecast zouden worden. Achteraf denk ik dat we juist gekozen werden omdat we zo’n sterk koppel waren – des te erger zou het zijn als een van ons de fout in zou gaan. Gelukkig wisten we van tevoren dat we niet vreemd zouden gaan en dit is ons uiteindelijk ook gelukt.”

Hoe kijken de mensen om je heen naar je deelname?

“Mijn ouders waren het er in eerste instantie niet mee eens. Ze vonden het geen goed idee om mijn relatie te testen door middel van een televisieprogramma, ook omdat ze wisten dat Jeremy in principe niets te bewijzen had; we zijn altijd een sterk koppel geweest. Mijn studiegenoten zijn over het algemeen geïnteresseerd en in mijn gezicht zeggen ze er niets van. Ik heb wel het gevoel dat ze achter mijn rug er wel over praten en het raar vinden.”

Had je het gevoel dat de programmamakers aan het stoken waren?

“Ergens wel. De beelden bij het kampvuur werden bijvoorbeeld erg gemanipuleerd, om je partner in het andere resort aan het twijfelen te brengen. Daarnaast zit je op een prachtige plek met leuke mensen en alcohol, wat je ook aan het nadenken zet over je relatie. Bij mezelf merkte ik vooral dat de programmamakers mij een bepaald imago wilden geven. Ze zetten mij neer als een dominant type, terwijl ik dat in realiteit niet ben. Ook merkte ik dat ze erg aan het pushen waren om beeldmateriaal te krijgen van mij en verleider Matthew. Meerdere keren per dag vroegen ze of ik even met hem kon praten of dat hij mijn kamer in mocht komen. Op het moment dat ik één woord tegen hem zei, zagen we de camera’s in het resort gelijk naar ons draaien, vissend naar spannende beelden.”

Sta je erg in de publiciteit, sinds je deelname?

“Heel erg. Ik merk dit vooral op sociale media. Mijn Instagramaccount is van 1000 naar ver over de 200.000 volgers gestegen en ik krijg enorm veel aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn dan voor botoxbehandelingen, borstvergrotingen of bilvergrotingen – die zou ik dan moeten promoten op Instagram. Als je je lichaam wilt verbouwen, moet je zeker meedoen aan Temptation Island!”

Hoe kijk je terug op het hele Temptation-circus?

“Met een dubbel gevoel. Ik heb het enorm onderschat. Op straat, op festivals en tijdens het uitgaan wordt er continu om foto’s gevraagd, wat echt slopend kan zijn. Ik merk wel dat mijn medestudenten me op de campus met rust laten, dat is wel heel prettig. Ook merk ik dat sinds het begin van de uitzendingen mijn studieresultaten achteruit gingen, door alle aandacht die ik daardoor kreeg. Voorheen haalde ik altijd hoge cijfers en het is wel iets minder geworden.”

Tot slot, zou je andere koppels aanraden om mee te doen aan Temptation Island?

“Ja en nee. Jeremy en ik zijn het enige koppel die zonder vreemd te gaan door Temptation zijn gekomen en we zijn er sterker uitgekomen. We merken wel dat een bijzondere band hebben gekregen door onze deelname. Als je relatie sterk genoeg is zou ik zeggen: meedoen. Het is een gratis vakantie waar je naderhand ook nog wat centjes mee kunt verdienen, dankzij productpromotie en clubboekingen. Als je twijfelt aan je relatie zou ik zeker niet meedoen, want dat gaat geheid fout.”