In januari 2019 begint de renovatie van het Tinbergen-gebouw, onder andere het onderkomen van de ESE (Erasmus School of Economics). Geen kleine klus, die dan ook zo’n twee jaar in beslag zal gaan nemen.

Tevens een voor het campusleven ingrijpend gebeuren: een deel van het universiteitsterrein moet worden afgezet om op een veilige manier ruimte te geven aan alle sloop- en bouwactiviteiten. Een van de eerste dingen die daarvoor moet gebeuren, is de transformatie van de vijver bij de Universiteitsbibliotheek tot een aanrijroute van bouwverkeer.

Hengelsportvereniging

Morgen (17 april) zal een erkend bedrijf de vijver leegvissen. Vervolgens wordt in het najaar – na het broedseizoen – de vijver volgestort met beton. De gevangen vis – volgens de afdeling Marketing en Communicatie gaat het vooral om karpers (Cyprinus carpio), aantallen echter vooralsnog onbekend – zal in overleg met een hengelsportvereniging in open water in de Alblasserwaard worden uitgezet.