“Wij doen graag mee aan positieve veranderingen op de universiteit en vinden het belangrijk om ons daaraan te conformeren, zeker nu ook FSW en iBMG een nieuwe naam hebben”, vertelt facultair voorlichter Evaline Bender. De naam Erasmus School of Philosophy moet daarnaast een internationale uitstraling hebben.

De naamswijziging sluit volgens Bender goed aan bij ontwikkelingen die de faculteit de afgelopen jaren doormaakte: zo startte Wijsbegeerte een Engelstalige master en is het nieuwe vlaggenschip van de faculteit, het Double Degree-programma, ook in het Engels.

Er staat Bender nog wel een flinke klus te wachten: “We moeten de naam nog doorvoeren in al het drukwerk en in alle communicatie naar studenten en aankomende studenten. Maar gelukkig zijn we niet de eerste faculteit die dit proces doormaakt.”