Nee, er zijn niet ineens twee nieuwe faculteiten in Rotterdam. Het kan zijn dat je per 1 september ineens aan de Erasmus School of Social and Behavioural Studies of de Erasmus School of Health Policy and Management studeert.

De Faculteit Sociale Wetenschappen heet vanaf vrijdag 1 september de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg gaat verder als Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM).

Sterke verbondenheid

“Met de naam Erasmus School of Health Policy and Management willen wij onze sterke verbondenheid benadrukken met de Erasmus Universiteit als geheel, en met het Erasmus MC in het bijzonder”, valt te lezen op de website van het iBMG, uh… ESHPM. Daarnaast benadrukt het woordje ‘school’ dat onderwijs een belangrijke plaats inneemt.

Internationalisering

De FSW (vanaf vandaag de ESSB – officieel zou er geen afkorting komen, ‘omdat het ook heel lang heeft geduurd voordat mensen de afkorting ESHCC konden onthouden’) wilde een naam die beter aansloot bij de vakken waaruit de faculteit bestaat, zei vice-decaan Victor Bekkers tijdens een faculteitsraadsvergadering in januari 2016. De faculteit bestaat immers al lang niet meer alleen uit Sociologie en Bestuurskunde, maar ook uit Psychologie en Pedagogische wetenschappen (en het university college).

In beide gevallen moet de nieuwe naam vooral ook internationalisering benadrukken.