Studiekeuze. “Mijn opleiding is een gespecialiseerd programma binnen de master Commercial Law. Ik heb in Utrecht een bachelor Nederlands recht gedaan. Tijdens mijn studie ben ik op studiereis naar Hongkong geweest, waar we rond hebben gekeken in de prachtige haven en een bezoek hebben gebracht aan een paar advocatenkantoren en instellingen. Ik ben toen heel erg geïnteresseerd geraakt in internationaal handelsrecht en vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een gespecialiseerde master. En die heb ik in Rotterdam gevonden.
De haven is een toegangspoort tot Europa en alleen in Rotterdam wordt zo’n gespecialiseerd programma aangeboden. Ik weet niet zeker of waar ik later zal eindigen, maar op dit moment lijkt het me leuk om in de maritieme wereld aan de slag te gaan.”

Surfen. “Ik heb twee grote passies: muziek en surfen. Ik ben geen superprofessionele surfer of zo, maar ik zou heel graag beter willen worden. Ik vrees alleen dat ik daarvoor eerst naar een goed surfland moet verhuizen. Ik ben er ooit mee begonnen toen ik op zoek was naar een vakantie met outdooractiviteiten. Ik zag een video van het Star Surf Camp in Frankrijk met allemaal internationale deelnemers en het zag er heel erg leuk uit. En dat was het ook. Overdag hadden we les en ’s nachts gingen we lekker uit. Het was één grote familie.”

Catherine1

Fotografie. “Fotografie is een andere hobby van mij. Onlangs heb ik als verjaardagscadeau van mijn vriend mijn vierde camera gekregen. Het is een Polaroid en ik moet nog steeds uitzoeken hoe hij precies werkt. Vanaf mijn 18e of 19e ben ik al geïnteresseerd in fotografie. Mijn vader heeft mij toen een camera gegeven uit de tijd toen hij net zo oud was als ik.
Ik begon ermee te experimenteren en zag geleidelijk aan de verschillen met digitale foto’s. Pas later heb ik een DSLR-camera gekocht en als ik moet kiezen, dan kies ik voor film. Met film moet je veel meer nadenken over de manier waarop je een foto maakt en het hele proces voelt voor mij veel authentieker aan. Ik vind het geweldig om na het ontwikkelen van de film naar de negatieven te kijken.”

Toekomst. “Ik herinner me dat ik ooit eens een boek met foto’s van voedsel en markten in Vietnam in mijn handen heb gehad. Dat lijkt me pas een geweldige baan – allerlei landen bezoeken en foto’s van voedsel nemen. De keuken vertelt in mijn ogen een hoop over de cultuur van een land. Aan de ene kant zou ik niet de hele dag op kantoor willen zitten en me met recht bezig houden, maar aan de andere kant zou ik ook graag mijn kennis willen gebruiken en niet alleen maar creatief zijn. Het liefst zou ik een baan vinden waarin het mogelijk is af en toe een pauze in te lassen om me bezig te kunnen houden met mijn hobby’s.”