Passie. “Mijn grootste passie is ongetwijfeld reizen. En eten, in combinatie met reizen. Eten speelt in iedere cultuur immers een belangrijke rol en bepaalt in grote mate de identiteit ervan. Ik houd ervan om nieuwe plekken te bezoeken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe talen te leren.

Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, ben opgegroeid in Bonn en heb mijn bachelor gehaald in Regensburg. Mijn passie voor reizen is gekomen toen ik 15 jaar oud was en in Australië was voor een uitwisselingsprogramma voor middelbare scholieren. Ik ben verliefd geworden op het land en kwam tot de conclusie dat ik de rest van de wereld wilde zien. Vier jaar later, nadat ik mijn school had afgemaakt, heb ik een wereldreis geboekt en ben ik vertrokken.

In een periode van negen maanden heb ik in Zuid-Afrika, Japan, Nieuw-Zeeland, Chili, Bolivia, Peru, de Verenigde Staten en Canada gewoond. Hoewel ik alleen reisde, voelde ik me nooit alleen. Het mooiste was om tijdens het reizen in een ander land totaal onverwacht mensen te leren kennen. Met een paar van hen heb ik nog steeds contact en misschien gaan we een reünie organiseren met een paar vrienden uit Zuid-Amerika, want daar wil ik graag weer heen als ik mijn master heb gehaald.”

Favoriete plekken. “Mijn eerste bestemming was Kaapstad en dat is ook nog steeds mijn favoriet. De gemeenschap van reizigers gaf me echt het gevoel dat ik erbij hoorde en de plaatselijke bevolking was heel erg gastvrij en ruimdenkend. Ik ben heel vaak uitgenodigd bij mensen thuis en voor feestjes. Je kon echt merken dat de uitnodigingen recht uit het hart kwamen. Bolivia heeft ook grote indruk op mij gemaakt. Het platteland is daar onwaarschijnlijk mooi.

Alleen in Japan had ik last van heimwee. Je komt daar amper westers-uitziende mensen tegen, de plaatselijke bevolking spreekt slecht Engels en de meeste mensen zijn vrij introvert.”

sophie

Tips? “Mijn eerste tip voor iedere reiziger is: koop de Lonely Planet! Ik had hun reisgidsen voor ieder land waar ik ben geweest en naar mijn ervaring beschrijven zij echt de beste plekjes. Vraag ook de plaatselijke bevolking om tips, direct als je ze tegenkomt in een hostel. Zij kennen de beste restaurants en clubs en weten alle do’s en don’ts. Iedereen zegt bijvoorbeeld dat reizen met de trein in Zuid-Afrika heel gevaarlijk is. Naar mijn ervaring ben je altijd veilig als je met de plaatselijke bevolking reist. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik in Kaapstad de enige keer pech heb gehad. Daar ben ik in de eerste week van mijn reis beroofd. Er is gelukkig maar 300 euro van mijn bankrekening opgenomen.”

 

Carrière. “Ik zou graag als tv-correspondent aan de slag gaan, omdat je voor dat werk voortdurend moet verhuizen of reizen. Daarom vind ik mijn opleiding ook zo leuk. Het behandelt alle aspecten die ik leuk vind: cultuur, maatschappij en politiek. We zien wel hoe het allemaal loopt.”