Stijl. “Ik zou mijn persoonlijke stijl omschrijven als natuurlijk en simpel en soms speels. Het jasje dat ik vandaag draag, is dus het speelse onderdeel van mijn outfit en de rest is simpel. Ik heb ‘m bij ZARA gekocht. De felle kleuren en glitter trokken mijn aandacht. Ik koop kleren meestal bij de grote ketens. Ik ben zo iemand die het altijd koud heeft. Vooral in de winter draag ik graag warme en comfortabele kleren, ook omdat ik elke dag moet fietsen.”

Outfits voor school en vrije tijd. “Als ik uitga zijn mijn kleren niet veel anders dan die ik aanheb als ik naar de universiteit ga. Soms doe ik mijn haar wel anders. Ik laat het bijvoorbeeld los. Ik trek graag iets chiquers aan voor speciale feestjes, zoals het gala van mijn roeivereniging een tijdje terug; toen had ik een jurk aan. Soms draag ik ook hakken, maar eigenlijk doe ik zelden, omdat ik 1 meter 81 lang ben.”

dominique duijnisveld
Beeld door: Anna Mazur

Hockey en roeien. “In mijn geboorteplaats hockeyde ik veel; misschien word ik ook wel lid van de club hier. Toen ik naar Rotterdam verhuisde, ben ik lid geworden van roeivereniging SKADI. Ik roei er niet alleen, maar begeleid ook beginners, één keer per week. Ik ben vooral voor de leuke activiteiten en het groepsgevoel lid geworden. Fitness is op het moment mijn voornaamste vorm van lichaamsbeweging; dat doe ik ongeveer drie keer per week. Wanneer ik iets gezelligs ga doen met vrienden, doe ik het liefst iets ontspannends zoals samen eten en een film kijken.”

(On)balans tussen studie en modellenwerk. “De afgelopen twee jaar heb ik veel naast mijn studie gedaan. Ik heb voor een modellenbureau gewerkt en was model voor mode- en beautymerken voor verschillende projecten. Ik moest daarmee stoppen aan het begin van het tweede jaar van mijn bachelor, omdat het moeilijk te combineren is met studeren. Afgelopen jaar ging de studie niet zo goed en ik heb een aantal vakken niet gehaald. Mijn modellenwerk nam veel tijd in beslag; zo moest ik voor een aantal opdrachten naar het buitenland, onader andere naar Milaan en Istanbul. Dat kan ik me dit jaar niet veroorloven. Ik weet nog niet zeker wat ik in de toekomst wil doen, maar ik denk niet dat modellenwerk het belangrijkste gedeelte van mijn carrière zal zijn.”