Veertig man publiek ‘ingehuurd’ in Talent Week

Tijdens de ‘Talent Battle’ vullen veertig voetballers van Antibarbari de tribune van het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel op. In ruil hiervoor sponsort Erasmus Sport ze.

Publiek voert Krijgsdans van de Maori’s uit. Beeld: Boris Berg

Om te voorkomen dat de zaal bij de Talent Battle helemaal leeg was, heeft Erasmus Sport veertig leden van voetbalclub Antibarbari gevraagd om de zaal te vullen. In ruil daarvoor betaalde de sportorganisatie 2.000 euro voor een nieuwe stroominstallatie in het clubhuis van de voetballers.

Handige zet

Jon de Ruijter van Erasmus Sport en Nathalie Scheffer van Antibarbari bevestigen dat de voetbalvereniging om een financiële bijdrage heeft gevraagd. “Onze stroominstallatie werkte niet goed meer, telkens na trainingen hadden we geen licht of elektriciteit. Erasmus Sport wilde dit wel sponsoren,” vertelt Nathalie.

De Ruijter: “Toen het bestuur van Antibarbari vroeg of de club hiervoor iets terug kon doen vertelde ik ze dat ik wel veertig extra mensen kon gebruiken voor een evenement tijdens de Talent Week.” Uiteindelijk bleek het ‘inhuren’ van publiek een handige zet, want woensdagavond waren er op enkele medeorganisatoren na vrijwel geen andere studenten op het evenement afgekomen. En dat terwijl er wel een spreker uit de Verenigde Staten aanwezig was.

Krijgsdans van de Maori’s

De Talent Battle was een evenement tijdens de Rotterdam Talent Week georganiseerd door onder andere Erasmus Sport en ESN. De ‘battle’ vond woensdagavond plaats in de Kamer van Koophandel aan de Blaak. Tijdens het evenement moesten de studenten participeren aan een krijgsdans van de Maori’s, was er een interactieve discussie over het vluchtelingenvraagstuk en vertelde een spreker uit Boston (VS) over haar start-up.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Toegestane HTML code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »