Om te voorkomen dat de zaal bij de Talent Battle helemaal leeg was, heeft Erasmus Sport veertig leden van voetbalclub Antibarbari gevraagd om de zaal te vullen. In ruil daarvoor betaalde de sportorganisatie 2.000 euro voor een nieuwe stroominstallatie in het clubhuis van de voetballers.

Handige zet

Jon de Ruijter van Erasmus Sport en Nathalie Scheffer van Antibarbari bevestigen dat de voetbalvereniging om een financiële bijdrage heeft gevraagd. “Onze stroominstallatie werkte niet goed meer, telkens na trainingen hadden we geen licht of elektriciteit. Erasmus Sport wilde dit wel sponsoren,” vertelt Nathalie.

De Ruijter: “Toen het bestuur van Antibarbari vroeg of de club hiervoor iets terug kon doen vertelde ik ze dat ik wel veertig extra mensen kon gebruiken voor een evenement tijdens de Talent Week.” Uiteindelijk bleek het ‘inhuren’ van publiek een handige zet, want woensdagavond waren er op enkele medeorganisatoren na vrijwel geen andere studenten op het evenement afgekomen. En dat terwijl er wel een spreker uit de Verenigde Staten aanwezig was.

Krijgsdans van de Maori’s

De Talent Battle was een evenement tijdens de Rotterdam Talent Week georganiseerd door onder andere Erasmus Sport en ESN. De ‘battle’ vond woensdagavond plaats in de Kamer van Koophandel aan de Blaak. Tijdens het evenement moesten de studenten participeren aan een krijgsdans van de Maori’s, was er een interactieve discussie over het vluchtelingenvraagstuk en vertelde een spreker uit Boston (VS) over haar start-up.