Ze hadden geen beter moment kunnen kiezen bij het ISS. Dankzij al het nieuws over het regeerakkoord kun je dagelijks de ISS-vlaggen zien wapperen. Sinds vorige week hangen die vlaggen langs de Hofvijver in Den Haag omdat het ISS 65 jaar bestaat.

De feestelijkheden worden dinsdagmiddag 10 oktober ingeluid met de uitvoering van het toneelstuk Seven. Seven vertelt de waargebeurde verhalen van zeven sterke vrouwen die vochten voor het welzijn van vrouwen, families en kinderen over de hele wereld. De editie op het ISS wordt uitgevoerd door studenten en ISS-rector Inge Hutter.

Social sofa

Social Sofa lustrum iss
De social sofa aan de Kortenaerkade in Den Haag, voor de ingang van het ISS

Op woensdagochtend onthult Hutter een social sofa op campus Woudestein. De ‘sofa’ is een cadeau van het ISS aan de EUR en komt in Park Noord te staan. De betonnen bank is versierd met de skylines van Den Haag en Rotterdam in mozaïek. Er staat ook een exemplaar aan de Kortenaerkade in Den Haag, voor de ingang van het ISS.

Woensdagmiddag delen ISS-alumni van over de hele wereld hun ervaringen met elkaar en met huidige studenten. Op woensdag begint ook de Development Dialogue, een drie dagen durende wetenschappelijke conferentie voor en door promovendi. Het thema van de conferentie is Localizing the ‘Global’: Global Development and Social Justice in Practice.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de feestweek is de viering van de Dies Natalis, op donderdag 12 oktober. Mohammed Salih, hoogleraar Politics of Development, gaat na twintig jaar aan het ISS met emeritaat (hij werd dit jaar ook 65) en houdt tijdens de diesviering zijn afscheidsrede Politics and Development in an Age of Democratic Resilience. Na afloop is er een borrel, muzikaal omlijst door de uit studenten bestaande ISS-huisband.

‘Seven’ 3 foto Mazur

Lees meer

EUR-vrouwen spelen veelgeprezen toneelstuk ‘Seven’

Ter ere van Internationale Vrouwendag werd het documentaire toneelstuk ‘Seven’…

Wil je meer informatie over de lustrumweek of je aanmelden voor de Dies Natalis? Dat kan hier.