Campus Talk: een splitsing tussen Nederlandse en internationale studenten?

Verslaggever Cameron Wylie onderzoekt hoe goed Nederlandse en internationale studenten op de campus van de Erasmus Universiteit met elkaar geïntegreerd zijn.

De EUR is een internationale universiteit met studenten zowel uit het binnen- als buitenland. Sommige faculteiten hebben Engelstalige en Nederlandstalige opleidingen. Merken de studenten een scheiding tussen internationale en Nederlandse studenten?

Verslaggever Cameron Wylie en cameraman Alp Gasimov gingen de campus op om te vragen wat de studenten eigenlijk vinden van de omgang tussen Nederlandse en internationale studenten. Zijn de Nederlandse en internationale studenten wel voldoende geïntegreerd op de internationale campus?

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

  Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.

 • Geef een reactie
 • Reacties

 • Een zekere mate van segregatie is onvermijdelijk, of dat nu geografische of sociale segregatie is. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de ‘Racial Dot Map’ van Dustin Cable, waar in vier kleuren verdeelde stipjes op een kaart staan voor de adressen van alle bij de autoriteiten bekende Amerikanen:

  https://demographics.virginia.edu/DotMap/index.html

  Als je inzoomt op ‘multiculturele’ steden zoals New York, Los Angeles en Denver, dan zie je een hele scherpe verdeling. Je ziet in New York bijvoorbeeld één duur blok huizen waar bijna iedereen blank is, en aan de overkant van de straat een ander duur blok huizen waar iedereen Aziatisch is.

 • Reacties zijn momenteel gesloten.