Tweehonderd tentamens ongeldig door vals brandalarm op Hogeschool

De locatie Academieplein van de Hogeschool Rotterdam moest geëvacueerd worden, waardoor studenten hun tentamen niet konden afmaken.

Beeld: Tweehonderd tentamens ongeldig door vals brandalarm op Hogeschool

Bij de Hogeschool Rotterdam is woensdagmiddag onnodig een brandalarm afgegaan. Het gebouw werd ontruimd, waardoor honderden tentamens die daar werden gemaakt ongeldig zijn verklaard.

Rond 13.30 uur rinkelde het brandalarm in de locatie Academieplein van de Hogeschool Rotterdam, nota bene terwijl honderden studenten net een half uur bezig waren met een tentamen. Kort nadat het gebouw in rap tempo was ontruimd, werd duidelijk dat het vals alarm was.

Een student had op het brandalarm gedrukt. Wie die dader is, en of die het alarm per ongeluk of expres heeft laten afgaan, is nog niet bekend.

Ongeldig

De Hogeschool Rotterdam heeft alle tentamens ongeldig verklaard. Die moeten op een later tijdstip opnieuw worden gemaakt. “We proberen dat zo snel mogelijk te regelen, want de studenten moeten er zo min mogelijk last van hebben”, laat een woordvoerder weten aan de lokale zender RTV Rijnmond.

Behalve de tentamens waren verschillende studenten terwijl het brandalarm afging bezig met de verdediging van hun afstudeerscriptie. Ook dat moet opnieuw gebeuren.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.